Het terrein op Deelen waar het opvangcentrum voor asielzoekers en arbeidsmigranten moet verrijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein op Deelen waar het opvangcentrum voor asielzoekers en arbeidsmigranten moet verrijzen. © Herman Stöver

Waarom honderden arbeidsmigranten en asielzoekers ‘in the middle of nowhere’ huisvesten? ‘Ze hebben op Deelen geen kiezers te verliezen’

Een omgeving die uit niet veel meer bestaat dan een oorlogsmuseum en pakweg 25 bewoners, met de dichtstbijzijnde supermarkt op bijna 7 kilometer afstand. Praktisch the middle of nowhere. Is dit de juiste plek voor een opvangcentrum voor honderden arbeidsmigranten en asielzoekers? Een besluit over de plannen staat morgen op de politieke agenda in Ede.

27 reacties

 • A. Diepeveen

  9 maanden geleden
  Er kan maar één uitkomst zijn van deze politiek. De politiek van aansturing door Brussel en het negeren van de grote problemen in je eigen land; verrechtsing! Ze spreken nu in Den Haag over nieuw progressief beleid, zonder de uitslag van de verkiezingen te respecteren! Links is nu al in grote minderheid!
 • Gerrit Louter

  9 maanden geleden
  Bouwen ze er ook meteen een vaste politiepost naast...? want de grootste oen kan nog nagaan dat er met zoveel mensen van verschillende culturen en afkomst allemaal op een kluitje dit nooit goed kan gaan....en omwonenden ook meteen hun vrijheid , veiligheid en rust gaan verliezen....ik snap best dat vluchtelingen geholpen moeten worden , maar het komt de gemiddelde Nederlander langzaamaan toch een beetje de oren uit....als dit zo door gaat zijn we binnenkort zelf gast in ons eigen land..!
 • Jan Zomers

  9 maanden geleden
  We krijgen nu een grote instroom vanuit Afghanistan... we moeten blij zijn dat er dadelijk ook huisvesting mogelijk is in het buitengebied.
 • J.M. Horst

  9 maanden geleden
  @JanWillem. Horden mensen, klinkt als veel, maar hoeveel zijn dat er (ongeveer) volgens jouw dan?.
 • Hennie Brouwer

  9 maanden geleden
  Een tijdelijke locatie voor 10 jaar arbeidsmigranten en 5 jaar asielzoekers. Op voorhand geeft deze combinatie al aan dat dit niet goed kan gaan: onderlinge spanningen, vertier wordt in de omgeving gezocht en in de omliggende natuurterreinen, geen fatsoenlijk openbaar vervoer of andere faciliteiten. De eigenaar doet er nogal makkelijk over. Omwonenden zitten straks met de zooi. De druk op politie en andere hulpdiensten wordt groot. Het ligt te afgelegen om adequaat te kunnen handelen.
 1. Wel een opvang voor asielzoekers en arbeidsmigranten, maar geen appartementen in Deelen? Frank (62) begrijpt er niets van
  PREMIUM

  Wel een opvang voor asielzoe­kers en arbeidsmi­gran­ten, maar geen appartemen­ten in Deelen? Frank (62) begrijpt er niets van

  Frank Hogestijn (62) snapt er niets van. De gemeente Ede ziet geen heil in zijn plan verblijven aan toeristen te verhuren in Deelen, omdat een ‘te groot en weinig onderscheidend aanbod’ kan leiden tot vaste bewoning of de komst van arbeidsmigranten. Ondertussen verrijst om de hoek mogelijk wél een groot opvangcentrum voor asielzoekers en arbeidsmigranten.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei