Een kijkje in de verbrandingskamer van de biomassacentrale op Oranje Nassau’s Oord in Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kijkje in de verbrandingskamer van de biomassacentrale op Oranje Nassau’s Oord in Ede. © Herman Stover

Warmtebedrijf Ede wil aardwarmtebronnen onder de stad aanboren

EDE - Ede krijgt naast warmte uit biomassa nu ook restwarmte van bedrijven en zonnewarmte. Warmtebedrijf Ede wil daarnaast gaan boren in de grond, op zoek naar aardwarmte. 

3 reacties

 • Jeempie

  3 jaar geleden
  Blij dat ik niet in Ede woon. Het hele lijstje ideeen staat voor...Ellende...Vervuiling...Hoge kosten...Slecht warmte rendement..Denk dat er helemaal niet goed onderzocht is wat men denkt te willen. Anders waren zij dit echt niet voornemens.
 • Edenaar

  3 jaar geleden
  Ede is een topper in geld weggooien. Eerst biomassa wat milieu vervuilend is , en nu de grond weer in. Misschien een nadenken over andere energie bronnen.
 • Romulus

  3 jaar geleden
  Ofwel aardkorstwarmte omhooghalen. Superidee! Jammer voor de warmtepompfabrikanten, die heb je niet meer nodig. De inkomsten uit het gas drogen voor de staat de komende jaren op. Reken er al vast op dat je straks “rechten” (doodordinair belasting) moet gaan betalen als je warmte uit een put van 2,5 km diep gaat halen. Voor het milieu een supergoede oplossing. Kunnen de biomassacentrales wellicht ook nog zo spoedig mogelijk weer gesloten worden.

In samenwerking met indebuurt Ede