De brandende zendmast in Bennekom.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandende zendmast in Bennekom. © AS Media

Weer een zendmast in de brand: strijd tegen 5G of vandalisme?

BENNEKOM - De zendmast in Bennekom is de zoveelste zendmast in de afgelopen jaren die in brand is gevolgen. In 2020 was er een hausse aan brandstichtingen bij zendmasten, mede uit angst voor de nieuwe 5G-antennes. Of dat voor alle daders de reden was, is nooit bekend geworden. Veel van die branden zijn namelijk nog altijd onbestraft.

5 reacties

 • Gerard Koudijs

  5 maanden geleden
  @pieter zeeuw. Ik neem toch aan dat je deze reactie niet met de smartphone of tablet verbonden met 4 of 5G of WiFi heb geplaatst?
 • Ceciel Buijser

  5 maanden geleden
  @Pieter Zeeuw, nog even en je gaat om een tribunaal roepen. Alsof die de vooruitgang tegen kan houden.
 • Pieter Zeeuw

  5 maanden geleden
  Eigenlijk is het een vorm van terrorisme, die 5G uitrol incl. Smarcities waar de lokale bevolking vrijwel geen inspraak in heeft en zelfs de rijksoverheid gebonden wordt aan EU regelgeving.
 • Jan Jansen

  5 maanden geleden
  Totaal kansloos en nutteloos om die dingen af te branden. Er komt toch wel een nieuwe, het kost de maatschappij alleen maar geld..
 • Jessica Berends

  5 maanden geleden
  Eigenlijk is dit een vorm van terrorisme: aanslagen plegen omdat je het ergens niet mee eens bent. We weten al langer dat de anti-5G-lobby ver wil gaan en deze aanslagen zijn begonnen na de aankondiging dat 5G er komt. Antivaxxers zeggen nou eenmaal graag dat vaccins chips van Bill Gates bevatten die met 5G geactiveerd worden, soms gevolg door een statement over hagedismensen. Camera's ophangen bij zendmasten helpt, en gebruik ook de data van de zendmasten zelf om daders op te sporen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei