Volledig scherm
Als de verslaggeefster bij de agenten komt, rijden ze weg. © Screenshot YouTube

'Wegrijden bij bekogelde PowNed-verslaggever kwam door communicatiefout'

EDE - Dat de politie zomaar wegrijdt als een verslaggeefster van Powned zich bij hen wil melden, blijkt het gevolg van miscommunicatie. Dat meldt de politie vrijdag op Facebook. Verslaggeefster Charlotte Pieters werd donderdagmiddag bekogeld met stenen toen ze een reportage maakte in de buurt van winkelcentrum Lindenhorst in Ede. Direct daarop belt ze met de politie.

In een video, die Powned op internet plaatste, is te horen dat het gesprek tussen Pieters en de politie moeizaam gaat. Uiteindelijk komt er dan toch een agent ter plaatse. Die richt zich vooral op andere slachtoffers. Want, zo blijkt ook uit de video, de verslaggeefster is niet de enige die stenen naar haar hoofd kreeg. Een vrouw vertelt de politieagent ook te zijn bekogeld. Volgens een andere jongen is het "gewoon een verkeerd moment dat jullie hier zijn gekomen, terwijl er onrust is."

Misverstand
Als de verslaggeefster met draaiende camera op de agenten afstapt, rijden ze weg. 'Ons beeld nu is dat er in onze interne communicatie een misverstand is ontstaan, waardoor niet duidelijk was dat de verslaggeefster zich als slachtoffer had gemeld', schrijft de politie in een reactie. Ze betreuren de gang van zaken. Ook meldt de politie dat er alles aan gedaan wordt om de rust in de wijk te laten terugkeren.

Het is al dagen onrustig in de Edese wijk Veldhuizen. Enkele tientallen jongeren, vooral van Marokkaanse afkomst, steken auto’s in brand en bekogelen bewoners met stenen. En dus geldt nu een samenscholingsverbod. En nu nog handhaven…

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei