Weinig publiek om renners NK Wielrennen aan te moedigen

videoWAGENINGEN - Een gekkenhuis tijdens het NK Wielrennen blijft deze zaterdagmiddag uit in Wageningen, Ede en Bennekom. Aan de Geertjesweg in Wageningen is het rustig maar gezellig met toeschouwers langs de kant. Rijendik staat het er tegen 16.00 uur niet. 

Met spandoeken wordt de Wageningse wielrenster Annemiek van Vleuten wel aangemoedigd. ‘Go Vleuty, 2x Gold', valt er te lezen. 

Geen drukte

In Bennekom is al helemaal geen sprake van drukte. Toeschouwers vermaken zich weliswaar op de terrassen op de Edeseweg en langs het parcours, het aantal kijkers valt daar tegen. Enkele tientallen mensen staan er op verschillende plekken langs de kant. 

in Ede was het wel lekker druk aan de start en finish toen de vrouwen vertrokken. Daarna ging bijna iedereen weg bij de start. Langs het parcours in Ede-centrum (Raadhuisstraat, Klinkenbergerweg) zijn nauwelijks kijkers. Er zijn wat verdwaalde mensen, maar het is - vermoedelijk vanwege het warme weer - sowieso niet echt druk in het centrum van Ede. Alleen de terrassen zitten vol. 

Een spandoek om Annemiek van Vleuten aan te moedigen.
Volledig scherm
Een spandoek om Annemiek van Vleuten aan te moedigen. © DG
Verdwaalde toeschouwers in Wageningen
Volledig scherm
Verdwaalde toeschouwers in Wageningen © DG

De Edese oud-wethouder Marije Eleveld zag ook al weinig publiek langs de weg vandaag. Ze omschreef op Twitter het NK wielrennen vandaag als vooral een feestje van politici.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei