Bart Kemp met een paar van zijn schapen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Kemp met een paar van zijn schapen. © Herman Stöver

Welkom of wegwezen? De wolf doet mee bij de Gelderse Statenverkiezingen

EDE/ EIBERGEN - De een vindt dat de wolf thuishoort in Nederland. De ander maakt zich juist zorgen over de wolvenpopulatie in Nederland. ,,Nu is de wolf nog geen bedreiging voor mijn schapen. Maar over vijf jaar wel.”

Quote

Een steenmar­ter of havik kan ook toeslaan

Raoul Kluivers (49), hobbyboer uit Eibergen

Bart Kemp (41) is moe, heeft wallen onder zijn ogen. Het ene na het andere lammetje komt deze dagen ter wereld op zijn boerderij in Ede. Daarom maakt hij samen met zijn vrouw overuren. Als woordvoerder van platform No Wolves wordt hij ook nog eens dagelijks gebeld door journalisten. Zij willen allemaal iets van hem weten over de wolf, die voor het eerst een groot thema vormt bij de Statenverkiezingen. ,,RTL, NOS; ik weet het allemaal niet meer, haha.’’ Hij vindt het niet erg steeds zijn verhaal te moeten doen, zegt hij. ,,Omdat de waarheid moet worden verteld.’’

Volgens de biologische schapenhouder, die ongeveer tweehonderd schapen met lammeren heeft op weilanden rond de Veluwe, klopt het niet dat de wolf prima in Nederland kan verblijven. Het land is te klein om boerderijdieren en wolven samen te laten leven, stelt hij. Met No Wolves maakt hij zich al zo’n anderhalf jaar hard om de ‘ongelimiteerde groei van de wolvenpopulatie’ in de Benelux tegen te gaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei