Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Werkloosheid in de Vallei was nog nooit zo laag als nu

EDE - De werkloosheid was in de FoodValley nog nooit zo laag als nu. Volgens uitkeringsinstantie UWV is afgelopen jaar het aantal WW-uitkeringen met 11,7 procent gedaald.

Op 1 januari ontvingen 3297 mensen in de Vallei een uitkering. Dat is 436 minder dan een jaar geleden.

Het is al het vijfde jaar achter elkaar dat het aantal WW-uitkeringen in deze regio daalt. Het werkloosheidspercentage in de FoodValley (een samenwerkingsverband van acht Vallei-gemeenten) is nog maar 1,8 procent. Dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de totale beroepsuitkering in deze regio.

Dat percentage is lager dan het UWV vorig jaar had voorspeld. Bovendien is het beduidend lager dan het landelijke gemiddelde van 2,4 procent.

Minder hard gedaald dan elders in het land

Maar het aantal uitkeringen is in deze regio wel minder hard gedaald dan elders in het land. Namelijk  met 11,7 procent tegen het landelijke gemiddelde van 15 procent. Het UWV verwacht dat het percentage mensen met een WW-uitkering ook komend jaar laag blijft.

Maar de uitkeringsinstantie verwacht niet dat het nog verder daalt dat die 1,8 procent van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in de FoodValley blijft waarschijnlijk gelijk.  Ook landelijk wordt dit jaar een stabilisatie van het aantal WW-uitkeringen verwacht.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei