Dankzij de wespendief komen er geen windmolens op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij de wespendief komen er geen windmolens op de Veluwe. © Foto internet

Wespendief blijkt niet te tellen: nieuwe tegenslag voor komst windmolens op de Veluwe

ARNHEM - De wespendief, een beschermde vogel, frustreert de komst van windmolens op de Veluwe opnieuw. De veldtellingen die moeten aantonen waar de vogel precies leeft, zijn haast niet uitvoerbaar. Daardoor duurt het mogelijk nog veel langer voordat de geplande windmolens op de Veluwe er kunnen komen.

13 reacties

 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  @Jan Nuvens gelukkig zijn er nog tegenstanders, die voor hun mooie land opkomen. zij weten drommels goed hoe zij dat moeten doen. er is maar een grote tegenstander en dat is de overheid die niets wil weten van de problemen die zij willen en wetens veroorzaken dus verstoppen zij zich heel vaak achter de raad van state.
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  @Jan Nuvens jan wat heb jij toch een wonderbaarlijke manier van reageren. nou ben je weer voor milieuvervuiling en over een zonnewoestijn in gendringen verdedigde je nog het democratische besluit, dat die glasplaten daar zouden komen. jij noemde de tegenstanders nog wel schreeuwers. nou jan volgens mij besef jij niet dat mensen de vervuiling met die horizonvervuilers en glasvelden niet willen en dat de tegenstand alleen maar toe gaat nemen. dit alles om de volgende generaties te beschermen.
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  De wespendief, een beschermde vogel, frustreert de komst van windmolens op de Veluwe? nou denk, dat je dit beter omgekeerd kun zeggen. daarbij zijn die dingen zeker niet geliefd bij menigeen waar die dingen in de achtertuin worden gezet. heb je wel eens gehoord wat voor een klere herrie die dingen veroorzaken.
 • m bruijn

  7 maanden geleden
  Stop met de verloedering van het landschap.
 • Hennie Brouwer

  7 maanden geleden
  Jan Nuvens: ik noem het sneuvelen van dieren en insecten geen milieubescherming. Tel daar bij op de levensgevaarlijke giftige gassen die de windmolens moeten koelen. Tel daar bij op de klachten (slaapgebrek enz.) die omwonenden hebben van het geluid van wiekslagen. Genoeg argumenten inclusief de wespendief. Daarbij: de klimaatverandering is al onomkeerbaar. Kan alleen nog worden vertraagd.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei