Dankzij de wespendief komen er geen windmolens op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij de wespendief komen er geen windmolens op de Veluwe. © Foto internet

Wespendief blijkt niet te tellen: nieuwe tegenslag voor komst windmolens op de Veluwe

ARNHEM - De wespendief, een beschermde vogel, frustreert de komst van windmolens op de Veluwe opnieuw. De veldtellingen die moeten aantonen waar de vogel precies leeft, zijn haast niet uitvoerbaar. Daardoor duurt het mogelijk nog veel langer voordat de geplande windmolens op de Veluwe er kunnen komen.

10 reacties

 • m bruijn

  2 jaar geleden
  Stop met de verloedering van het landschap.
 • Hennie Brouwer

  2 jaar geleden
  Jan Nuvens: ik noem het sneuvelen van dieren en insecten geen milieubescherming. Tel daar bij op de levensgevaarlijke giftige gassen die de windmolens moeten koelen. Tel daar bij op de klachten (slaapgebrek enz.) die omwonenden hebben van het geluid van wiekslagen. Genoeg argumenten inclusief de wespendief. Daarbij: de klimaatverandering is al onomkeerbaar. Kan alleen nog worden vertraagd.
 • Jan den Tien

  2 jaar geleden
  Je hoeft voor mij niet te zoeken naar een paar zeldzame diersoorten om windmolens te voorkomen. Gewoon luisteren naar de bezwaren van aanwonende MENSEN zou ook kunnen toch?
 • Peter Schuurstra

  2 jaar geleden
  Inderdaad, kernenergie is de enige echte oplossing. Dan kan Nederland weer vooruit.
 • Jan Nuvens

  2 jaar geleden
  De tegenstanders zijn niet in staat de feiten op een rijtje te krijgen, en dan blijven we vertragen tot ze wat nieuws weten te verzinnen om bezwaar te kunnen maken. Mij maakt het ondertussen niet veel meer uit, ga lekker bruinkool stoken of kernenergie invoeren, milieubescherming en klimaatverandering doen er klaarblijkelijk niet meer toe.
 1. Natuurorganisaties: strooi windmolens niet als confetti over de Veluwe
  PREMIUM

  Natuurorga­ni­sa­ties: strooi windmolens niet als confetti over de Veluwe

  Plaats windmolens in groepjes op een beperkt aantal aangewezen plekken op de Veluwe. Natuurorganisaties als IVN, Natuur en Milieu Gelderland en Natuurmonumenten reageren hiermee op recent onderzoek waaruit blijkt dat plaatsing van windmolens op en rond de Veluwe funest is voor de wespendief. De wespendief kan gezien worden als symbool-soort: als het slecht gaat met deze soort, gaat het slecht met de natuur in brede zin.

In samenwerking met indebuurt Ede