Het massale boerenprotest tegen de stikstofplannen van het kabinet in Stroe, op 22 juni. Het was de opmaat naar felle boerenprotesten. Stikstofbemiddelaar Johan Remkes is aangesteld om het vertrouwen tussen de boeren en de regering te herstellen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het massale boerenprotest tegen de stikstofplannen van het kabinet in Stroe, op 22 juni. Het was de opmaat naar felle boerenprotesten. Stikstofbemiddelaar Johan Remkes is aangesteld om het vertrouwen tussen de boeren en de regering te herstellen. © ADR

Wie zijn er uitgenodigd door stikstofbemiddelaar Remkes om uit de impasse te komen?

Vrijdag gaat VVD-coryfee Johan Remkes de eerste gesprekken aan met de agrarische sector om uit de stikstofimpasse te komen. Maar wie vertegenwoordigen de boeren aan die tafel? Het is een bont gezelschap van belangenbehartigers.

23 reacties

 • gerard loon

  2 weken geleden
  De knappe koppen onder de reaguurders geven premier Rutte overal en altijd de schuld van alles wat mis gaat ( Hij krijgt zelfs van de droogte de schuld ) . Het is wellicht van niet beter weten. Maar beste mensen pak de leuning wees eens dapper en vertel wie het beter kan . Ik ben zeer benieuwd !!!
 • Theo Cools

  2 weken geleden
  Ga een open gesprek aan. En geef van den Oever van tevoren een slaappil. Is zijn onzin tenminste niet te volgen. En Mattie, ik vrees dat Rutten tot de pensioen gerechtelijke leeftijd blijft zitten!
 • Cor Beets

  2 weken geleden
  Ik weet dat er in loop van jaren veel boeren benaderd zijn door het rijk of provincie om wat voor reden ook ze moesten weg boor selweg of iets anders of het bedrijf aanpassen. Maar ik hoor vsn die boeren geen klachten of iets dergelijks in de media .Geen demonstaties of iets dergelijks dus ik denk dat die dik tevreden zijn. En daar zitten ook boeren bijbwaar de familie al honderden jaren op die grond boerden . Zo zijn er veel bedrinven en mensen die moeten verdwijnen van hun oude stekkie .
 • Mattie Veld

  2 weken geleden
  @Cor over 5 jaar is Rutte er niet meer, maar dromen zijn bedrog!
 • Cor Beets

  2 weken geleden
  Volgens mijn is het allemaal veel geschreeuw en gedoe en over vijf jaar hoor je de boeren helemaal niet meer want dan hebben ze zo als altijd weer een grote zak met geld gekregen en zijn ze weer stil. En de jongeren onder de boeren hebben op school al les gehad dat het boedrij gebeuren op de schop moet dus ook milieuvriendelijk boeren de toekomst . Andere boeren die vroeger verplaats zijn heb ik nog nooit gehoord dat ze er slechter van zijn geworden.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei