Gemeenteraadslid Rasit Görgülü (Democratische Kiezers Ede) en buurtbewoonster Femke Akerboom-Beekman zijn tegen sluiting spoorwegovergang Kerkweg, zolang er nog geen tunnel ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeenteraadslid Rasit Görgülü (Democratische Kiezers Ede) en buurtbewoonster Femke Akerboom-Beekman zijn tegen sluiting spoorwegovergang Kerkweg, zolang er nog geen tunnel ligt. © Herman Stöver

Wijk start petitie tegen verdwijnen spoorwegovergang: ‘Er is geen goed alternatief’

EDE - De kogel is door de kerk: in de nacht van 27 op 28 oktober sluit de spoorwegovergang aan de Kerkweg in Ede. Een beslissing die tot veel frustratie leidt bij een grote groep bewoners, met name aan de zuidkant van de spoorlijn. Zij zien hun ‘natuurlijke verbinding’ naar het centrum verdwijnen en eisen van de gemeente een goed alternatief.

2 reacties

 • Theo Binnendijk

  2 maanden geleden
  Er zijn nog teveel onbewaakte overwegen open, maar een bewaakte overweg gaat dicht?
 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Er is wel een goed alternatief.... twee zelfs. Voor de fietsers, scooters en voetgangers kun je een fietstunnel aanleggen. En voor de auto's kun je een brug eroverheen maken.
 1. Oorlogskind Gé luidt 77 jaar na de Slag om Arnhem de klok van de Eusebiuskerk: ‘Ik heb de toren zien branden’
  Video

  Oorlogs­kind Gé luidt 77 jaar na de Slag om Arnhem de klok van de Eusebius­kerk: ‘Ik heb de toren zien branden’

  ARNHEM - Bij oorlogskind van de Slag om Arnhem Gé Bijlsma springen op vrijdagmorgen 17 september 2021 de tranen in de ogen als de kerkklokken van de Eusebius om 11.41 uur hoort galmen vanaf de voet van de toren. Voor het eerst van zijn leven krijgt hij de gelegenheid om de knop in te drukken om de grote kerk te laten spreken, als teken dat de herdenkingen zijn begonnen in de Airbornegemeenten Arnhem, Renkum, Overbetuwe en Ede.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei