Wild zwijn
Volledig scherm
PREMIUM
Wild zwijn © ANP/Koen Suyk

Wilde zwijnen steeds meer in Edese woonwijken

EDE - Honger drijft het wilde zwijn steeds meer uit het bos. Het leidde in Ede tot het afschieten van een zwijn dat in een woonwijk liep.

6 reacties

 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Laat die beesten toch. Ze leven hier nu eenmaal. Ga anders lekker in Stadspoort wonen of elders in t centrum. En anders zelf een goed hek om je tuin maken. Wat een geklaag. Echt erg. Straks nog meer klagers in al die huizen die op oude kazerneterrein gebouwd worden. En een Parklaan als rondweg. Mensen verpesten de mooie Edese omgeving. Zwijnen horen daar gewoon bij. 
 • Gerrit Louter

  3 jaar geleden
  Mocht er dus iemand zijn met een wild zwijn in de tuin....laat het even scharrelen , geef het door op deze site....en ik kom het tegen een kleine vergoeding  graag uit u tuin verwijderen...!
 • Lezersmening

  3 jaar geleden
  Lezen................  Paringen vinden niet plaats als de Bagge niet in goede conditie is nu zal ze aansterken. Maar dan heb je een draagtijd van 3 maanden 3 weken en 3 dagen. Aangezien er veel omgevallen zijn deze winter zullen er dit jaar minder zijn en bijkomen. En dat jij er ziet op je rondje geloof ik best. Maar laat je eens goed voorlichten voordat je hier Yeah right roept. Staat namelijk nogal dom.
 • Biker

  3 jaar geleden
  Yeah sure, jij was er zeker bij bij die paringen? Als je in de schemering een rondje gaat fietsen tussen Ede, Otterlo, De mossel, Sysselt, geheid dat je zwijnen ziet. Er zitten er plenty.
 • Biker

  3 jaar geleden
  Een zwijn is ook (heerlijk) voedsel dus waarom schieten ze niet gewoon af? Soft gedoe tegenwoordig met verdoven etc. Er zijn duizenden zwijnen, er is geen ander roofdier dat ze opeet en de stand enigzins binnen de perken houd dus dan moeten wij dat doen. En de mensen die ze graag knuffelen, heb er maar eens een in je tuin of onder de auto, ik spreek uit ervaring is allebei geen pretje..

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei