Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bij het Koningsdagconcert in Amersfoort dit jaar. © ANP

Willem-Alexander naar Otterlo voor opening Park Paviljoen De Hoge Veluwe

OTTERLO - Koning Willem-Alexander komt vrijdagmiddag 21 juni naar Otterlo, gemeente Ede. Hij opent daar het nieuwe Park Paviljoen in nationaal park De Hoge Veluwe.

In het paviljoen zijn de informatiebalie, de parkwinkel, het restaurant en educatie- en ontvangstruimten te vinden. Het is duurzaam ontworpen en heeft zonnepanelen en warmte-koudeopslag. De bouw ervan geldt als de eerste stap op weg naar een grootschalige vernieuwing van het park. De ontsluitingsweg, de parkeerplaats, de speeltuin en het evenemententerrein worden opnieuw ingericht. De fietsenstalling wordt uitgebreid en op termijn zal ook natuurmuseum Museonder worden vernieuwd.

Rondleiding

Nationaal park De Hoge Veluwe is ongeveer 5.400 hectare groot en het grootste aaneengesloten particuliere natuurgebied van Nederland dat niet afhankelijk is van subsidie. De koning krijgt na de opening een rondleiding door en om het gebouw. Hij spreekt met verschillende mensen over de totstandkoming van het Park Paviljoen en de toekomstplannen van De Hoge Veluwe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei