Willem Koster is de enige gast op minicamping Nieuw Beekdal in Otterlo.
Volledig scherm
PREMIUM
Willem Koster is de enige gast op minicamping Nieuw Beekdal in Otterlo. © Herman Stöver

Willem is na wilde rit door Europa enige campinggast: ‘Was best een avontuur’

GENDT/ OTTERLO - Voor campingeigenaren die nu zonder inkomsten zitten, is de coronacrisis een ramp. Een enkele gast als Willem Koster maakt juist dankbaar gebruik van de serene rust in Otterlo. ,,Ik vind dit heerlijk.’’

Quote

Mensen willen, durven en kunnen niet komen

Chantal Wilschut , eigenaresse Minicamping Otterlo

Willem Koster (64) komt weer even helemaal tot rust op minicamping Nieuw Beekdal in Otterlo. Hij is niet iemand die snel last heeft van stress, maar toen de grenzen van diverse Europese landen vorige week sloten, kneep hij hem toch even.

Halsoverkop moest hij Spanje verlaten, waar de campings massaal dichtgingen. Daar verbleef hij al sinds eind vorig jaar om de winter te overbruggen.

Op de terugweg overnachtte hij met zijn caravan langs verlaten stranden en mocht hij de Duitse grens in de buurt van Trier niet passeren. ,,Het was best een avontuur, ja’’, blikt de inwoner van de Groningse vestingplaats Bourtange terug.

Lege staanplaatsen

In Otterlo vermaakt hij zich bijvoorbeeld met een goed boek in de zon, zijn hond Hazel en het kijken van een speelfilm. Van het sanitair op de camping kan hij geen gebruik maken vanwege het coronavirus, maar hij heeft zelf een wc en een douche in zijn caravan.

,,Ik zei gisteren nog tegen de eigenaar: voor jullie is dit een strop, maar ik vind dit heerlijk.’’

Koster is de enige gast die te vinden is op Nieuw Beekdal. Ook op andere minicampings in de omgeving zijn vrijwel alle staanplaatsen verder leeg. Het coronavirus zorgt ervoor dat de start van het campingseizoen dramatisch uitpakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei