Volledig scherm
Het nieuwe buitenbad van zwembad De Peppel in Ede gebruikt onder meer planten om het water zuiver te houden. © DG/Arnold Winkel

Willem Wever maakt opnamen in zwembad De Peppel in Ede

EDE - Het kindertelevisieprogramma Willem Wever heeft opnamen gemaakt in zwembad De Peppel in Ede. Daar werd de vraag van Lisa beantwoord hoe het water in een zwembad wordt schoon gehouden.

Lisa kreeg een dubbel antwoord. Op de eerste plaats kreeg ze te zien hoe het water in het nieuwe buitenbad wordt gezuiverd. Het Edese buitenbad is het eerste in Nederland dat op natuurlijke wijze het water schoon houdt, met waterplanten en een groot natuurlijk filter. Lisa deed allerlei proefjes met onder meer waterplanten.

Zuiver water met chloor

Daarnaast leerde ze hoe het water met chloor de gewenste zuiverheid kan krijgen. Het is nog niet bekend wanneer Willem Wever het item met Lisa uit zendt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei