Wol van schapen is niks meer waard: ‘Scheren kost meer dan het opbrengt’

met videoEDE - Schapenhouders maken zich zorgen. De buitenlandse interesse voor schapenwol neemt af, en in Nederland is al helemaal geen vraag. ,,Als dit zo doorgaat, moet ik mijn wol naar de verbrandingsoven brengen”, zegt schaapherder Serge van der Zweep uit Renkum. 

10 reacties

 • Gerard Lemmens

  1 maand geleden
  Ik vraag mij af of de schapenwol niet gebruikt kan worden voor isolatie panelen in de huizenbouw ??? Groet, Gerard Lemmens, East Sussex
 • Sjoerd Stellingwerf

  1 maand geleden
  In de jaren '70 ging heidewol zo voor F25,-- per vacht van de hand. Het werd thuis gekaard, getwijnd, gesponnen, geverfd, geknoopt, gebreid, geweven: gewaardeerd. We zijn vervreemd van dit edele materiaal. Het is breed toepasbaar, en het laat geen micro-deeltjes achter. Wolvet is een weldaad voor de huid. Sjoerd Stellingwerf, vm herder.
 • jan willems

  1 maand geleden
  @joan Synthetisch word al op grote schaal gemaakt van plastic flessen in Azie. Google maar en je zult het vinden maar dat is ook niet de oplossing aan het eind ligt het toch weer op de vuilnisbelt of word verbrand.
 • Wim Vingerprint

  1 maand geleden
  Wol is heel goed te gebruiken als isolatiemateriaal.
 • joan willems

  1 maand geleden
  Zo jammer dat natuurlijke producten worden vervangen voor synthetisch, je ziet het ook bij schoenen, echte leren moet je zoeken. Bijkomend probleem; om synthetisch te kunnen produceren is olie nodig en dat willen we juist minder gaan gebruiken.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei