Volledig scherm
Twee traumahelikopters opgeroepen voor een ongeluk op de Maanderbroekweg in Ede. © Persbureau Heitink

Wonder boven wonder slechts lichtgewonden na frontale aanrijding op weg langs A12 in Ede

VideoEDE - Een oudere man en vrouw en een 74-jarige Veenendaalse, die dinsdag frontaal botsten op de Maanderbroekweg in Ede, hebben een hoop mazzel gehad. Ondanks de harde klap – waarbij de auto van de man en vrouw in de sloot belandde – raakten de drie betrokkenen slechts lichtgewond.

Rond 17.00 uur botsten de auto’s frontaal op de Maanderbroekweg, een parallelweg die langs de A12 bij Ede loopt. Wat er precies is gebeurd, heeft de politie nog niet duidelijk. 

De man en de vrouw die in het water belandden, zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht en worden vandaag pas gehoord. De politie kan hun leeftijd en woonplaats nog niet melden.

Ook Veenendaalse ongedeerd

De andere auto werd bestuurd door een 74-jarige vrouw uit Veenendaal. Ook die raakte niet zwaargewond. Uit onderzoek is gebleken dat geen van de bestuurders had gedronken of onder invloed van drugs was. 

De aanrijding leek aanvankelijk zo ernstig, dat besloten werd twee traumahelikopters naar de plaats van het incident te sturen. Eén daarvan landde in de buurt van de A12. Het letsel van de betrokken viel volgens de politie ‘wonder boven wonder’ mee.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei