Volledig scherm
De hoek van de Soembalaan en Veenderweg in Ede. © Google/Streetview

Woningen op terrein aan Soembalaan in Ede

EDE - Een braakliggend terrein op de hoek van het Soembalaan en de Veenderweg in Ede krijgt een woonbestemming. 

Projectontwikkelaar Bruil, eigenaar van het perceel, wil er een mengeling van sociale huurwoningen en vrije sector woningen bouwen. Woningcorporatie Woonstede gaat de goedkope huurwoningen verhuren. De duurdere huizen bestaan uit twee-onder-een-kap-, hoek- en rijtjeswoningen. 

Bruil heeft al meerdere jaren plannen om het stuk grond te bebouwen, omdat de gemeente Ede de plannen naar achter schoof. Nu de zaken wel in gang zijn gezet, moet als een van de eerste dingen het bestemmingsplan worden gewijzigd. Nu heeft het terrein nog een bedrijfsbestemming. De gemeente ziet hierbij geen problemen, omdat er in de omgeving ook al huizen staan.

Halverwege 2022 klaar

Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat omwonenden al snel worden ingelicht over de bouwplannen en alle gelegenheid hebben hun mening te geven. Eind dit jaar volgt het stedenbouwkundige plan. Zoals de zaken er nu voorstaan zijn alle vergunningen eind volgend jaar afgegeven en gaat vervolgens de eerste paal de grond in. Halverwege 2022 moet het nieuwbouwplan zijn afgerond. Eventuele bezwaarprocedures zouden nog roet in het eten kunnen gooien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei