Volledig scherm
De Witte de Withstraat in Ede. © DG

Woningovervallers mishandelen ouder echtpaar in Ede

EDE - Twee jongens hebben dinsdagmiddag rond 13.00 uur een huis aan de Witte de Withstraat in Ede overvallen. Het duo heeft een bewoonster bedreigd met een wapen en mishandeld. 

De vrouw wordt momenteel voor haar verwondingen behandeld in het ziekenhuis. De politie heeft inmiddels met behulp van een politiehelikopter een verdachte aangehouden. Volgens de politie is de overval gepleegd door twee Marokkaanse jongens van 17 of 18 jaar, gekleed in een zwarte en witte jas.

Waarschijnlijk was het tweetal uit op geld. De jongens drongen het huis binnen via de tuin. Volgens getuigen, die de vrouw om hulp hoorden schreeuwen, is de bewoonster in haar gezicht geslagen. Ook zouden ze haar hebben bedreigd met een alarmpistool of iets wat daar op lijkt. Op het moment van de overval zou haar echtgenoot nog boven in de woning zijn. 

Buurtbewoners zijn geschrokken van het geweld. „Zoiets verwacht je niet op klaarlichte dag”, aldus een omwonende.

Volledig scherm
De politie doet dinsdagmiddag onderzoek rond het overvallen huis Ede. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei