Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Zaterdagmarkt in Ede gaat door, maar met alleen etenswaren

EDE- De markt in Ede gaat zaterdag gewoon door. Maar dan uitsluitend met kramen die eten verkopen. Voor andere kramen is tijdelijk geen ruimte meer.

Afgelopen zaterdag sloot burgemeester Rene Verhulst de markt, omdat het eenvoudigweg te druk was. Daardoor was het voor bezoekers niet meer mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Na een kort overleg besloot Verhulst daarom vorige week om de markt om om 13.00 uur te sluiten.

Voldoende ruimte

Door kramen die andere waar dan eten verkopen, te weren, hoopt de gemeente Ede voldoende ruimte op de markt te creëren. Fietsen mogen niet langer worden geparkeerd voor de Mediamarkt en de Boni om ervoor te zorgen dat de doorloop voldoende ruim blijft. 

Als bezoekers zich zaterdag niet aan de regel van 1,5 meter afstand houden, dan kan de burgemeester opnieuw besluiten de markt te beëindigen. 

Alleen etenswaren

De markt in Wageningen gaat ook gewoon door, maar net als in Ede wel aangepast: alleen met etenswaren. Wageningen had die regel al ingevoerd voor de markt op woensdag. 

,,We kunnen ons goed voorstellen dat dit voor een aantal marktkooplieden en bezoekers van andere waren teleurstellend is. In deze tijd staat veiligheid echter voorop en moeten we daarom deze keus maken’’, meldt de gemeente Wageningen. 

Ook de mark in Veenendaal heeft alleen voedsel in de aanbieding. De marktmeester besloot vorige week al - in overleg met de gemeente - dat voorlopig alleen de food ondernemers aanwezig zullen zijn op de markten. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei