Voor de extra check staat er nu een tent bij de hoofdingang van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.
Volledig scherm
Voor de extra check staat er nu een tent bij de hoofdingang van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © Ziekenhuis Gelderse Vallei

Zeven ziekenhuisopnames van coronapatiënten in de Vallei erbij

EDE - Maar liefst 7 ziekenhuisopnames van coronapatiënten zijn er in de Vallei de afgelopen 24 uur bijgekomen. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. 

Dat onderzoeksinstituut meldt dagelijks hoeveel mensen die positief getest zijn op corona, zijn opgenomen in het ziekenhuis. Onbekend is hoeveel mensen er inmiddels uit het ziekenhuis zijn ontslagen. Dat wordt niet bijgehouden.

Totaal van ziekenhuisopnames

In de gemeente Ede is er een ziekenhuisopname bijgekomen, waardoor het totaal nu 50 is. Ook in Rhenen is er een bijgekomen, waardoor er nu 5 ziekenhuisopnames zijn. In Wageningen zijn er 2 bijgekomen. Dat maakt het totaal 16 ziekenhuisopnames. 

Met corona in ziekenhuis

Ook in Veenendaal zijn 2 mensen opgenomen. Met als gevolg dat nu 36 mensen uit Veenendaal met corona in het ziekenhuis liggen of hebben gelegen. In Utrechtse Heuvelrug is er een bijgekomen. Daar liggen of lagen nu 22 mensen in het ziekenhuis. In Renswoude zijn het er nog steeds 4. Daar is niemand bijgekomen.

In Vallei 43 mensen overleden

Het RIVM maakt sinds deze donderdag ook bekend hoeveel mensen aan het coronavirus zijn overleden. Tot nu zijn dat in de gemeente Ede 14 mensen. In Veenendaal zijn tot nu 8 mensen overleden aan corona.

In Wageningen gaat het om 7 inwoners. In Renswoude en in Utrechtse Heuvelrug elk om 5 mensen. In Rhenen zijn 4 mensen overleden aan het coronavirus. Dat betekent dat alleen in de Vallei al 43 mensen zijn gestorven aan corona. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei