Volledig scherm
PREMIUM
Chantal heeft door ziekte een "hormoonbuikje" tevens probeert ze via IVF zwanger te worden, ze vindt het vervelend dat veel mensen denken dat ze zwanger is © Herman Stöver

Zieke Chantal (27) uit Ede lijkt zwanger, maar is dat niet. Terwijl ze niets liever zou willen

EDE - Al wijzend naar haar gevormde buik krijgt de 27-jarige Chantal van den Berg vaak de vraag of ze zwanger is. Dat is pijnlijk. De Edese is niet zwanger, maar zou niks liever willen. 

Chantal dealt met een hormoonbuik door ivf en de chronische ziekte endometriose. Samen met haar vriend Thierry hoopt ze hun grootste wens te vervullen: een kindje krijgen. Op haar blog ‘BijChan’ schrijft ze over haar ivf-traject. ,,Ik wil mensen duidelijk maken dat kinderen krijgen of nemen niet vanzelfsprekend is.”

Ideaalbeeld niet vervuld

Vroeger had het stel altijd een ideaalbeeld voor ogen. ,,Leuk naar je ouders toegaan met een taart en vertellen dat we zwanger zijn. We hadden al cadeautjes gekocht zoals een fotolijstje. Het bleef maar liggen en het ligt er nog steeds. Dat vertelmoment kwam nooit”, zegt Chantal. Het stel heeft al zes jaar een kinderwens en zijn nu vier jaar bezig met het ziekenhuis en ivf. Dat laatste hielden ze twee jaar geheim tegenover hun ouders.

,,Hoe langer je in een ivf-traject zit, hoe moeilijker het gaat worden. Je bent langer bezig dan anderen, krijgt de stomste opmerkingen en je wordt vaak ziek. Dat zorgt voor vragen. Op een gegeven moment ben je op een punt dat je het niet meer geheim kunt houden. Dan ga je open.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei