Ziekenhuis Gelderse Vallei op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Ziekenhuis Gelderse Vallei op archiefbeeld. © ANP

Ziekenhuis Ede plaatst coronapatiënten met moeite over, ook Tiel stroomt vol

kaartEDE/ TIEL - De speciaal voor corona gereserveerde ziekenhuisbedden van Gelderse Vallei in Ede liggen vol. Het ziekenhuis is daarom weer begonnen met het overplaatsen van coronapatiënten naar ziekenhuizen elders in de regio, maar ook daar is steeds minder plek. In Tiel bijvoorbeeld, loopt de coronabedden ook snel vol, al is overplaatsen daar nog niet aan de orde. 

18 reacties

 • Theo Cools

  1 jaar geleden
  Ik hoor de woordvoeders van Z.H. Ede en Tiel krampachtig niet memoreren dat de niet gevaccineerde types hoofdzakelijk uit de gereformeerde hoek komen. Willen dus wel opgenomen worden en dan ook alle soorten medicaties en injecties hebben. Beetje krom.
 • Edwin Hinloopen

  1 jaar geleden
  Hm. Ik verhuis over enige tijd van een hoog-gevaccineerde middelgrote stad naar een plaats in deze regio. Volledig gevaccineerd, dat wel. Maar ik ben er niet helemaal gerust op...
 • Harrold Noppe

  1 jaar geleden
  Tiel beschikt volgens een eerder artikel van de Gelderlander , 12 April 2021 , over 8 IC bedden , 6 daarvan voor Corona patienten , 6 bedden Voor Tiel en omgeving..................... ja die liggen zo vol........!!!!!
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  @Michel, 4 op de 5 corona-patiënten op de IC is ongevaccineerd. En dat 33% van de mensen op de IC boven de 70 jaar is? Echt waar? Ik heb me laten vertellen dat 98% van de gebruikers van peuterspeelzalen onder de 4 jaar is. En dat 95% van de bezoekers op naturistencampings poedelnaakt rondloopt. Dat kan ook nooit echt waar zijn! /s
 • Sjaak den Hartog

  1 jaar geleden
  De kans dat je covid krijg na vaccinatie wordt een half jaar naar de laatste prik groter. Kijk naar Israël daar geldt dat je een half jaar na je laatste vaccinatie niet meer bent beschermd tegen covid dus opnieuw moet worden geprikt. Een corona test lijkt mij dan een betere optie. En weg met die pas. A. U. B.

In samenwerking met indebuurt Ede