Zien! Exclusieve filmbeelden van wolven op de Veluwe: ‘Ik hield mijn adem in’

Vier jaar lang lag hij verstopt in de bossen van de Veluwe. Filmmaker Cees van Kempen maakte een uniek document over de terugkeer van de wolf in Nederland. Hij slaagde erin welpen op de Veluwe vast te leggen, de dynamiek van de roedels en het opmerkelijke aanpassingsvermogen van de wolf aan de Nederlandse omstandigheden. Het levert een unieke film op die in februari in première gaat. Wij hebben exclusief de eerste beelden én spraken de maker.

24 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  Ik heb de afgelopen jaren geen enkel bericht in de krant of op de televisie gezien waarin stond dat wolven hier in Nederland kinderen of mensen aanvallen! Alleen zie ik wel in de krant en op de televisie dat sommige kinderen elkaar aanvallen en verwonden, mensen worden neergeschoten of -gestoken door onderwereldfiguren, er grote en gewelddadige protesten tegen het coronavirus plaatsvinden etc. en dan vinden sommigen hier een paar wolven zo gevaarlijk!?
 • Johannes

  1 jaar geleden
  Wolven een probleem ? Honden en katten zijn een probleem deze poepen overal meestal bij een ander voor de deur of tuin. En honden in het buitengebied slachten meer dieren af dan een wolf. Loslopende katten vernielen ieder jaar weer vele vogelnesten en jonge vogels. Over de aso mensen zullen we het verder maar niet hebben dat is een echte plaag.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Mooi!
 • Nicky Jansen

  1 jaar geleden
  De mens jaagt de hele aarde naar de ratsmodee, en zou dan niet in staat zijn een paar schapen te beschermen tegen de wolf? B. Wanders: je onderschat de mens. Die is tot alles in staat, lees de krant maar.
 • Bert Peters

  1 jaar geleden
  Het gaat allang niet meer alleen over boeren. Het gaat om die groep mensen die voor de hobby wat schapen of geiten hebben of een pony voor de kinderen. Daar zijn er veel meer van. Daar komt de ellende dat zie je in Duitsland dat zie je in alle bevolkte gebieden. Ik kan me goed voorstellen dat mensen het recht in eigen hand nemen wanneer dat dier hun kleinvee afslacht.

In samenwerking met indebuurt Ede