De biomassacentrale aan Geerweg in Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
De biomassacentrale aan Geerweg in Ede. © Herman Stöver

Zo zit het met de biomassacentrales in Ede

vraag en antwoordEDE- De biomassacentrales van Het Warmtebedrijf zijn de nieuwste splijtzwam in Ede. De op hout gestookte centrales laten de emoties hoog oplopen. Omwonenden maken zich zorgen over hun gezondheid. Milieuactivist Johan Vollenbroek wil nu dat de gemeente Ede handhavend optreedt. Hoe zit het met de biomassacentrales?

7 reacties

 • Johann utBroamt

  3 jaar geleden
  denken de mensen nog wel? of wordt er steeds meer voor hen gedacht en beslist!
 • Johann utBroamt

  3 jaar geleden
  de provincie wil verdere bio-centrales niet meer toestaan. begint er iets bij die politici in Arnhem door te dringen, dat zij op het verkeerde been zijn gezet met het verlenen van toestemming voor het realiseren van de meest vervuilende centrales die er bestaan. hoe haal je het in je hoofd om te denken, dat dit soort centrales milieuvriendelijk zijn. Dat het kabinet van het gas af wil komt alleen, omdat er in Groningen teveel schade wordt veroorzaakt door het winnen van dat gas. Je zou eens moeten betalen voor de aangerichte schade.
 • Gelderse Gravin

  3 jaar geleden
  Gelukkig hebben wij groendenkers en doeners  met verstand. Je zou maar wonen in de nabijheid van een biomassacentrale, dan ben je niet happy, hier in het groene dal. Meer dan de halve zee vol plastic , dát moeten wij niet meer slikken of pikken. Je kan miljoenen neerleggen voor allerlei fratsen, ik zeg je dit : gezondheid en schone lucht is niet te koop. Of je moet echt een groentje zijn...als je dat denkt.
 • Gelderse Gravin

  3 jaar geleden
  Nu Johan er toch is wil hij misschien even kijken naar de lekkende vuilnisbelt in Wekerom ?
 • Dion Binsbergen

  3 jaar geleden
  We hebben een enorme groene milieumaffia gekregen die alleen nog naar geld jaagt...ze hebben nergens verstand van, geen visie, kunnen drammen als een kleuter en hebben ons land compleet in de tang.de halve noordzee vol windmolens (en dat is niet eens voldoende), vissers kunnen niet meer vissen en we slikken het ook nog.Dan het stikstof geneuzel, de bomenkap, natuurgebieden bouwen die niet werken...wat een drama. Natuurmonumenten die 150 miljoen vrolijk belegd, ja ze eten er goed van...

In samenwerking met indebuurt Ede