Nieuwe maquette WFC
Volledig scherm
Nieuwe maquette WFC © DG

Zo zou het World Food Center in Ede er uit kunnen gaan zien

VideoEDE - De contouren van het World Food Center (WFC) op de kazerneterreinen in Ede krijgen steeds meer vorm. Eind augustus moet het masterplan voor het gebied 90 procent klaar zijn. Begin oktober is de presentatie van de definitieve plannen. In 2021 moet het WFC de poorten openen voor het publiek.

In juni is een afvaardiging van het team dat de komst van het WFC voorbereidt naar Dublin geweest. Daar hebben de leden van het team de experiences van Guinness en Jameson bezocht. De Guinness Storehouse was in 2015 de best bezochte attractie in Europa en Jameson is wereldwijd gezien de beste whisky-attractie. Het doel van deze trip was om letterlijk een beleving te ondergaan, zodat alvast geproefd kon worden hoe het WFC er in 2021 uit gaat zien.

Mauritskazerne

In het WFC ontmoeten bedrijven, consumenten en kennisinstellingen elkaar om kennis te creëren en te delen. Bezoekers ervaren hoe voedsel wordt geproduceerd, bewerkt, getransporteerd en gegeten. Het WFC komt op het zuidelijk deel van de Mauritskazerne.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei