Volledig scherm
Drukte op het marktplein op de openingsavond van de Heideweek. © Herman Stöver

Zomers evenement Heideweek begonnen in Ede

EDE - Voor de 81ste keer ondergaat Ede de Heideweek. De feestweek is vanavond van start gegaan met een avond vol optredens van artiesten op het marktplein in het centrum van Ede. Onder meer Waylon en André Hazes junior zijn te zien.

De openingsavond behoort met de slotavond tot de vaste muziekavonden van de Edese feestweek. Het feest wordt volgende week zaterdag 27 augustus nog eens dunnetjes overgedaan met dan onder meer Ruth Jacott, Jamai en Ali B. op het podium.

Dancefeest
Met name op de zaterdagen is er rondom de muzikale evenementen van alles te doen in Ede-Centrum. Net als de afgelopen jaren wordt daartussen ook een behoorlijk programma opgetuigd. Zo is er morgenavond een dancefeest, zondagmiddag een Korenfestival, maandag een filmavond en donderdag een avond met voornamelijk dancemuziek uit de jaren negentig.

Concerten
Ook het Edese uitgaansplein Museumplein heeft enkele avonden concerten geprogrammeerd. De inwoners van de buitendorpen kunnen zich uitleven op de Vlegeldag in Bennekom, de Otterlose Heidedag en de Oud-Lunterse Dag. Ook Wekerom heeft dit jaar een eigen Heideweek-feestje.

De Vallei