Op de N224 vinden wekelijks meerdere aanrijdingen plaats met wilde dieren. De eerste paar dagen na de invoering van de zomertijd zijn dat er nog meer dan gebruikelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de N224 vinden wekelijks meerdere aanrijdingen plaats met wilde dieren. De eerste paar dagen na de invoering van de zomertijd zijn dat er nog meer dan gebruikelijk. © Herman Stöver

Zomertijd zorgt voor meer wildaanrijdingen op de N224

EDE - Met het invoeren van de zomertijd zullen er nog meer wildaanrijdingen plaatsvinden. Met name de N224 tussen Ede en Arnhem is letterlijk een levensgevaarlijke weg. Vooral voor zwijnen. Afgelopen weekend was het nog raak en werd een drachtig zwijn aangereden.

2 reacties

 • Nicky Jansen

  3 weken geleden
  En niet alleen op de N224... Waarom waarschuwen we mensen niet extra voor hiervoor, een dag voor de zomertijd ingaat? Tuurlijk, tokkies sjezen door. Toch zijn er genoeg mensen die wél rekening willen houden met dieren
 • Hennie Brouwer

  3 weken geleden
  Ook zo'n dingetje van de provincie Gelderland. Wel 2 x de gehele weg afsluiten voor een veiliger oversteek voor mensen, asfalteringswerkzaamheden en weghalen van parkeerstroken. Maar een veiliger oversteek voor dieren daar willen ze bij de provincie niet aan. Liever het wild dood laten rijden dan geld spenderen aan een veiliger weg realiseren voor dier en mens. En de opgevoerde snelheidscontroles, na de dood van de wolvin, van de afgelopen weken helpt daar echt geen zier aan.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Uitblinkende Frenkie de Jong pakt hoofdrol in Spaanse bekerfinale
  Play

  Uitblinken­de Frenkie de Jong pakt hoofdrol in Spaanse bekerfina­le

 2. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder

De Vallei