Volledig scherm
PREMIUM
Mug © Getty Images

Zomervakantie

columnToen we drie jaar geleden in het Franse duister aankwamen bij ons vakantiehuisje, begon mijn dochter spontaan te huilen. Ik wilde meehuilen maar sprak ons moed in: ,,Morgen ziet het er al heel anders uit, zal je zien.’’ 

Vanessa Holthaus

Vanessa Holthaus is columnist bij De Gelderlander. In haar rubriek schrijft ze over wat ze meemaakt als juf voor de klas en als moeder.
Klik voor eerdere columns

Quote

Gelukkig is er elke avond vertier en glibber ik op mijn 44e vrolijk mee in een schuimpar­ty!

Vanessa Holthaus, Juf Vanessa

De volgende ochtend hadden we goed zicht op alle schilderijen met bloederige jachttaferelen en afgehakte bokkenpoten die de muren sierden. Maar ja, het was vakantie dus gingen we vol goede moed op zoek naar het nabij gelegen azuurblauwe meertje. Hoewel we het snel hadden gevonden, bleek de aanblik ervan wat tegen te vallen… Het meer werd eens in de 10 jaar leeggepompt voor onderhoud, hadden wij even geluk?

Dit jaar zijn we voor de zekerheid naar Zuid-Frankrijk afgereisd, met garantie op een vol zwembad en een volle Mediterranée. Ons huisje is dit keer van blik en zonder schilderijtjes, maar helaas met muggen, heel veel muggen. Wit met rode stippen koelt de helft van ons gezin af in het chloorwater, de andere helft weigert de verplichte strakke zwembroek aan te trekken en blijft zweten bij de stacaravan. 

Gelukkig is er elke avond vertier en glibber ik op mijn 44e vrolijk mee in een schuimparty! Om 12 uur is het uit met de pret en duik ik mijn bedje in. Terwijl ik bijna van mijn plastic matrasje drijf, blijft het raam dicht, want muggen.

Na drie dagen kinderdisco als ernstig aanwezige achtergrondmuziek hangt ons gezin gapend in de caravan te wachten tot het eindelijk stil wordt en we mogen slapen met de elektrische vliegenmepper van de Action binnen handbereik. Misschien had ik er honderd mee moeten nemen en uit moeten delen aan de kindertjes in de disco zodat ze zich op de muziek van Metallica’s Kill Em All aan het einde van de avond nuttig konden maken… Vive les vacances!

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei