Volledig scherm
© Thinkstock

Zorgbestuurder moet waarschijnlijk 20.000 euro terugbetalen

EDE - Bestuurder José van Vliet van de instelling voor ouderenzorg Vilente in Ede moet waarschijnlijk een bedrag van 20.000 euro terugbetalen dat de afgelopen twee jaar per abuis als salaris is uitbetaald. Het salaris blijkt volgens de Raad van Toezicht van de instelling bij nader inzien in strijd met de Wet Normering Topinkomens.

Van Vliet verdiende vorig jaar 158.000 euro bij de instelling, onder meer bekend van Pieter Pauw in Wageningen en De Klinkenberg in Ede.

Norm
Dat is zo'n 10.000 euro meer dan de WNT vorig jaar toestond voor het type zorginstelling waartoe Vilente behoort. Ook in 2014 is een hoger bedrag uitgekeerd dan de wet voorschrijft. Overigens biedt de WNT tot en met dit jaar ruimte voor instellingen om de norm enigszins te overschrijden voor bestuurders die al in dienst waren op 1 januari 2013.

Geest
Van Vliet was dat, maar maakte bij haar aantreden de afspraak dat ze in de geest van de wet zou worden beloond. Het is volgens haar echter de vraag of Vilente niet 'roomser is dan de paus' op dit punt. „We laten nu uitzoeken welke ruimte er daadwerkelijk is", laat ze weten.

De Vallei