Volledig scherm
© DG

Zorgen over verdwijnen politieposten Bennekom en Lunteren

EDE - Het CDA in Ede is bezorgd over een toenemend onveiligheidsgevoel en langere aanrijtijden als de politieposten in Bennekom en Lunteren sluiten. De 2 staan op een landelijke lijst van 200 steunpunten die waarschijnlijk dicht moeten.

Het CDA wil weten of het college van burgemeester en wethouders van Ede stappen onderneemt.

Oplossing
Arie Vink, CDA-raadslid en oud-politieman, kwam in 1967 in dienst bij de politie in Ede. "Toen was er in elk buitendorp een steunpunt. Vanaf de eeuwwisseling zag ik dit afnemen. We hopen dat de gemeente met een creatieve oplossing komt”, aldus de CDA’er.

Veldhuizen
Het steunpunt in de wijk Veldhuizen en het hoofdkantoor aan de Breelaan blijven behouden.

Welke bureaus gaan dicht (rood) of blijven open (groen)? Blauw: nader te bepalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei