Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Zorgstop in ziekenhuizen, want het geld voor dit jaar is op

EDE / DOETINCHEM - Patiënten kunnen in een deel van de Gelderse ziekenhuizen dit jaar niet meer terecht voor alle behandelingen. De ziekenhuizen zijn door hun geld heen.

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, dat afspraken heeft met acht zorgverzekeraars, bevestigt dat ‘bij een aantal’ van hen het budget is overschreden. Nieuwe zorgvragen van mensen die daar zijn verzekerd, worden doorgeschoven naar 2020. ,,Vervolgafspraken van lopende behandelingen gaan wel gewoon door’’, aldus een woordvoerder.

In de clinch

Het ziekenhuis komt in 2019 naar schatting miljoenen euro’s tekort, blijkt uit een brief van het ziekenhuis aan huisartsen in de regio. De woordvoerder wil geen uitspraken doen over specifieke budgetten en hoe het tekort wordt opgelost.

Wel laat het ziekenhuis weten vooral in de clinch te liggen met verzekeraar VGZ vanwege een langlopende discussie over de vergoedingen: een deal voor 2020 is onzeker.

Quote

We moeten voorkomen dat we het zorgpla­fond overschrij­den

Woordvoerder ziekenhuis Rijnstate
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei