Volledig scherm
Rechtbank Arnhem © ANP

Zwangere Barneveldse (25) werd mishandeld door vriend, maar hoopt op vrijspraak voor hem

De rechtbank in Arnhem buigt zich vrijdag over een zaak waarbij het slachtoffer van een poging tot doodslag uit Barneveld, tot afgrijzen van haar familie, net zo hard hoopt op vrijspraak als de dader.

De Barneveldse van 25 werd een jaar geleden zwaar mishandeld door haar vier jaar oudere vriend. Ze was op dat moment enkele weken zwanger. De vriend, die wist van haar zwangerschap, ontstak volgens de vrouw na een woordenwisseling in de auto in razernij. Hij schopte en sloeg haar, deelde kopstoten uit en probeerde haar in en buiten het voertuig te verwurgen.

Bloed

Het slachtoffer verklaarde tegenover de politie uitgebreid over de molestatie, die pas stopte nadat ze zich met de deuren vergrendeld in de auto wist te verschansen en weg kon rijden. ‘Ik kon niets zien (…) omdat mijn ogen ook behoorlijk dicht zaten en mijn gezicht vol bloed. Ik weet niet of ik hem geraakt heb. Ik wilde daar heel snel weg’, vermeldt de aangifte die is ingezien door deze krant.

Op een regiezitting in april bleek dat de inmiddels hoogzwangere Barneveldse de vader van haar toekomstige kind had vergeven. De twee wisselden blikken van verstandhouding uit en wierpen elkaar kushandjes toe. Haar familie hoopt, in tegenstelling tot de vrouw zelf, op een lange gevangenisstraf voor de dader.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei