3 Uurkes Vurraf van Omroep Brabant geldt al jaren als de officieuze aftrap van het Brabantse carnaval.
Volledig scherm
PREMIUM
3 Uurkes Vurraf van Omroep Brabant geldt al jaren als de officieuze aftrap van het Brabantse carnaval. © FotoMeulenhof

3 Uurkes Vurraf in Lampegat blijft voor velen ideale opwarmer: ’In Oeteldonk ziet iedereen er hetzelfde uit’

EINDHOVEN - De een zit er meteen helemaal in, de ander moet nog langzaam op gang komen. Bij 3 Uurkes Vurraf van Omroep Brabant is de eerste groep groter dan de tweede.

Het is nog maar nét drie uur, maar in de grote tent bij Hotel Pullman Eindhoven Cocagne lijkt het alsof carnaval al minstens twee dagen aan de gang is. ,,Gewoon vol erin, gáán met die banaan", luidt al jaren steevast de tactiek van de als scheidsrechter verklede Roel Winkelmolen uit Heesch, fervent carnavalsvierder en deze vrijdag voor de tweede keer bezoeker van 3 Uurkes Vurraf. Een paar glazen bier helpen daarbij wel, zo geeft hij toe. ,,Zonder dat zou ik er toch wel meer moeite mee hebben.

  1. Kamervragen over ‘asperge-vluchten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgeknepen’

    Kamervra­gen over ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgekne­pen’

    EINDHOVEN - De minister moet vluchten op Eindhoven Airport stilleggen als die niet voldoen aan de corona-voorschriften. Dat vindt de SP die dinsdag Kamervragen indiende naar aanleiding van berichtgeving over vluchten met seizoensarbeiders die sinds vorige week arriveren op de luchthaven. De honderden arbeidsmigranten uit Oost-Europa gaan met name in Duitsland werken als aspergesteker of aardbeienplukker. Met busjes worden ze vervolgens over de grens gebracht.