Volledig scherm
Een impressie van hoe de nieuwbouwwijk Vredeoord in Eindhoven er uit gaat zien. © Hazenberg/Sint Trudo

62 koopwoningen in plan Vredeoord in Eindhoven

EINDHOVEN - Plan Vredeoord in Eindhoven krijgt 62 koopwoningen die binnenkort in de verkoop gaan. Dat hebben bouwer/verkoper Hazenberg uit Vught en woningcorporatie Sint Trudo bekendgemaakt. 

De prijzen zijn nog niet bekend, dat komt als de verkoop start. Behalve de eengezinswoningen die verkocht worden, komen er ook 189 sociale huurwoningen: 58 appartementen aan de Boschdijk en 131 grondgebonden huizen. Bovendien zijn inmiddels 30 kavels uitgegeven voor zelfbouwers in groepsverband, het zogenaamde collectief particulier opdrachtgeverschap. De bestemming van twee velden met ongeveer 21 woningen wordt nog onderzocht, aldus een woordvoerder van Trudo.  

Volledig scherm
Een overzichtskaartje van de wijk Vredeoord in Eindhoven. De blauwe blokken zijn de 62 koopwoningen, de roze de 189 sociale huurwoningen met rechts aan de Boschdijk het appartementencomplex met gezondheidscentrum. De lichtgroene blokken zijn de cpo-woningen. In het midden zijn de kavels al uitgegeven; over de twee blokken links denkt Sint Trudo nog na. Onder is de Pieter Zeemanstraat, boven de Vredeoord. © Hazenberg/Sint Trudo

Vredeoord is de woonwijk die corporatie Trudo ontwikkelt met Hazenberg op de plaats waar vroeger Philips diverse gebouwen had, tussen Vredeoord, Boschdijk, Pieter Zeemanstraat en Groenewoudseweg. Nu staat daar nog het hoofdkantoor van Philips Benelux. Onduidelijk is nog wat de Duitse eigenaar daarmee gaat doen als Philips volgend jaar naar de High Tech Campus vertrekt. Het vierkante kantoorgebouw Vredeoord 105 wordt binnenkort omgebouwd tot woningen. De vergunning daarvoor is aangevraagd. 

Trudo en Hazenberg maken van Vredeoord een groene wijk met meer bomen en planten dan gebruikelijk. Ook krijgen bewoners meer zeggenschap over het beheer van de buurt, een energiecoöperatie en mogelijk een gezamenlijke kinderopvang. 

Volledig scherm
Vredeoord Eindhoven, met rechts de Buurtschuur en achteraan Philips Benelux. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Kennismaken met het gebied kan paasmaandag 22 april. Kinderen kunnen dan vanaf 13.30 uur bij de Buurtschuur op het terrein paaseieren zoeken. Om 14.30 uur start er een lentewandeling over landgoed De Grote Beek, naast Vredeoord, verzorgd door Tom van Duuren die in het houten huis op Vredeoord woont.