Volledig scherm
PREMIUM
Een Hercules van het 336 squadron van vliegbasis Eindhoven. © Ministerie van Defensie

Adjudant vliegbasis Eindhoven aangeklaagd voor oplichting

ARNHEM/EINDHOVEN - Een adjudant van vliegbasis Eindhoven die werd ontslagen wegens fraude staat volgende maand voor de militaire strafrechter. De aanklager beschuldigt hem van gesjoemel met zijn declaraties voor woon-werkverkeer. 

Volgens de aanklacht heeft boordwerktuigkundige Fred S. (49) jarenlang te veel onkostenvergoeding ontvangen. Op papier woonde hij in een vakantiehuisje in Noordwijkerhout maar in de praktijk woonde hij nota bene vlakbij de vliegbasis. In totaal is de vliegbasis voor bijna 11.000 euro opgelicht, aldus de officier van justitie.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.