Stadsprins Ludovieckus maakt zaterdagmiddag een mini-tour door de Eindhovense binnenstad, als alternatief voor de afgelaste Lampegatse optocht.
Volledig scherm
Stadsprins Ludovieckus maakt zaterdagmiddag een mini-tour door de Eindhovense binnenstad, als alternatief voor de afgelaste Lampegatse optocht. © DCI media

Alternatief voor optocht Lampegat: dweilen met de stadsprins

EINDHOVEN - Nu de optocht in Lampegat niet doorgaat, heeft de Federatie Eindhovens Carnaval (FEC) voor de zaterdagmiddag een alternatief programma opgezet. 

Onder het motto ’Dweilen met de stadsprins’ maakt prins Ludovieckus een mini-tour langs een aantal carnavalslocaties in de Eindhovense binnenstad.

Na de aankomst van de stadsprins op het Centraal Station om 12.30 uur en aansluitend de sleuteloverdracht om 12.50 uur trekt  Ludovieckus met zijn gevolg naar Mille Fleur (14.00 uur); PitStop (14.45 uur); de tent op het Stadhuisplein (15.30 uur); Salon op het Plein (16.00 uur), de Effenaar (16.45 uur), de tent op de Markt (17.15 uur) en club 111 (17.30 uur). Daarna wordt het oorspronkelijk geplande programma weer opgepikt. 

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage: