Volledig scherm
PvdA'er Arnold Raaijmakers is in de Eindhoven uitgekozen tot raadslid van het jaar. © Jelle Krekels

Arnold Raaijmakers uit Eindhoven raadslid van het jaar

EINDHOVEN - De Eindhovense PvdA’er Arnold Raaijmakers is uitgeroepen tot raadslid van het jaar. Raaijmakers kreeg die titel vanwege zijn dossierkennis en deskundigheid op tal van terreinen, zijn overkoepelende visie, zijn betrokkenheid bij het wel en wee in de stad en om zijn kritisch houding in lastige en financieel complexe dossiers als het Muziekgebouw, ook als het om PvdA-wethouders gaat. 

Raaijmakers kreeg de bijbehorende oorkonde gisteren uitgereikt tijdens een bijeenkomst van de Eindhovense gemeenteraad in de Eindhovense bibliotheek. De PvdA’er is sinds 2010 raadslid voor zijn partij en tijdens de huidige raadsperiode vice-fractievoorzitter van de sociaal-democraten. In het dagelijkse leven is hij eigenaar van kledingwinkel Vielgut in het centrum van de stad.  Ook in 2011 werd hij al eens als raadslid van het jaar gekozen.  

Behalve Raaijmakers waren ook Jannie Visscher (SP) en Robin Verleisdonk (D66) door een vakjury, bestaande uit oud-raadsleden, ambtenaren, deskundige en een aantal journalisten, dit jaar genomineerd voor de titel die sinds 2008 wordt uitgereikt. Vorig jaar ging die naar Henk Jager van de ChristenUnie en werd CDA-raadslid Remco van Dooren gekozen tot ‘talent van het jaar’. 

Gekroond tot talent van het jaar werd deze keer Eva de Bruijn van GroenLinks. Zij maakt sinds anderhalf jaar deel uit van de Eindhovense gemeenteraad en weet zich volgend de vakjury te onderscheiden doordat ze als jong raadslid zorgt voor creatieve vernieuwing in de manier waarop de gemeenteraad het debat aangaat, daarmee voor schwung zorgt en zo laat zien dat politiek ook leuk kan zijn. Zo heeft De Bruijn in de raad mede het debat aangezwengeld over studentenhuisvesting en verduurzaming. 

Voor CDA’er Remco van Dooren was er dit jaar overigens opnieuw veel lof. Hij kreeg de publieksprijs omdat de meeste Eindhovenaren die meededen aan deze verkiezing via een speciale website op hem stemden. Van Dooren werd geprezen om zijn zichtbaarheid in de stad, zijn luisterende oor en omdat ook hij voor een frisse wind in de Eindhovense politiek zorgt. 

Volledig scherm
Links Eva de Bruijn (GroenLinks), politiek talent van het jaar in Eindhoven. Rechts Remco van Dooren (CDA), die de publieksprijs kreeg. In het midden D66-raadslid Jorien Migchielsen (D66). © Archieffoto Michel Theeuwen