Pomphouder Peter Smits baalt van het voornemen. ,,Het wordt ons zo wel heel moeilijk gemaakt om onze boterham te verdienen”, zegt Smits van tankstation Nard Thijs in Bakel.
Volledig scherm
PREMIUM
Pomphouder Peter Smits baalt van het voornemen. ,,Het wordt ons zo wel heel moeilijk gemaakt om onze boterham te verdienen”, zegt Smits van tankstation Nard Thijs in Bakel. © DCI media

Ban op sigaretten bij de pomp: ‘Doodsteek’ voor tankshop, zege voor speciaalzaak

Het nieuws dat tankstations en supermarkten rap moeten afbouwen met de verkoop van sigaretten, betekent goed nieuws voor de tabaksspeciaalzaken maar paniek voor pomphouders en tankshops.  ,,Dit betekent onze doodsteek.”

Als de verkoop van sigaretten aan de pomp in de ban gaat, betekent dat het einde van de meeste bemande tankstations. Dat zegt Jappie Buijjk van Klik Exploitaties. Het Bergeijkse bedrijf exploiteert 31 tankshops door heel Nederland. ,,Het nieuws is ingeslagen als een bom.”

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.