Volledig scherm
Brainport Industries Campus, het project is winnaar van de Beneluxprijs voor circulair bouwen van Zinkinfo Benelux, rancheorganisatie van de thermische verzinkers. © Zinkinfo Benelux/Vissers & Roelands Architecten en Ingenieurs

Beneluxprijs circulair bouwen voor Brainport Industries Campus Eindhoven

EINDHOVEN - Brainport Industries Campus in Eindhoven heeft de Beneluxtrofee voor circulair bouwen gekregen. De uitreiking door Zinkinfo Benelux, brancheorganisatie van thermisch verzinkers, was woensdagavond in Antwerpen.

De fabriek van de toekomst voor high tech (productie)bedrijven, tussen N2/A2 en Eindhoven Airport, is ontwikkeld door SDK Vastgoed. Het ontwerp is van Vissers & Roelands Architecten en Ingenieurs uit Eindhoven. GS Staalwerken Groep uit Helmond verzorgde de staalconstructie. Het bouwwerk is ook genomineerd voor de Dirk Roosenburg Architectuurprijs 2019 van de gemeente Eindhoven. 

Volledig scherm
Brainport Industries Campus, het project is winnaar van de Beneluxprijs voor circulair bouwen van Zinkinfo Benelux, rancheorganisatie van de thermische verzinkers. © Zinkinfo Benelux/Vissers & Roelands Architecten en ingenieurs

Volgens Karin Vissers van het architectenbureau is de circulaire prijs bij het BIC terechtgekomen omdat het hele gebouw in gelijke modules is gebouwd. Die zijn aanpasbaar aan de wensen van de verschillende gebruikers, flexibel en demontabel. De staalconstructie van het casco, het hout en de inbouwpakketten zijn volledig herbruikbaar of recyclebaar. Het staal is thermisch verzinkt om het te beschermen tegen roest. Alle onderdelen zijn volgens Vissers dan ook binnen en buiten te gebruiken. 

  1. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
    PREMIUM

    Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

    EINDHOVEN - Door een wet kon de gemeente Eindhoven pas op 7 juni beginnen met bestrijding van de processierups, toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.