Volledig scherm
Brainport Industries Campus, het project is winnaar van de Beneluxprijs voor circulair bouwen van Zinkinfo Benelux, rancheorganisatie van de thermische verzinkers. © Zinkinfo Benelux/Vissers & Roelands Architecten en Ingenieurs

Beneluxprijs circulair bouwen voor Brainport Industries Campus Eindhoven

EINDHOVEN - Brainport Industries Campus in Eindhoven heeft de Beneluxtrofee voor circulair bouwen gekregen. De uitreiking door Zinkinfo Benelux, brancheorganisatie van thermisch verzinkers, was woensdagavond in Antwerpen.

De fabriek van de toekomst voor high tech (productie)bedrijven, tussen N2/A2 en Eindhoven Airport, is ontwikkeld door SDK Vastgoed. Het ontwerp is van Vissers & Roelands Architecten en Ingenieurs uit Eindhoven. GS Staalwerken Groep uit Helmond verzorgde de staalconstructie. Het bouwwerk is ook genomineerd voor de Dirk Roosenburg Architectuurprijs 2019 van de gemeente Eindhoven. 

Volledig scherm
Brainport Industries Campus, het project is winnaar van de Beneluxprijs voor circulair bouwen van Zinkinfo Benelux, rancheorganisatie van de thermische verzinkers. © Zinkinfo Benelux/Vissers & Roelands Architecten en ingenieurs

Volgens Karin Vissers van het architectenbureau is de circulaire prijs bij het BIC terechtgekomen omdat het hele gebouw in gelijke modules is gebouwd. Die zijn aanpasbaar aan de wensen van de verschillende gebruikers, flexibel en demontabel. De staalconstructie van het casco, het hout en de inbouwpakketten zijn volledig herbruikbaar of recyclebaar. Het staal is thermisch verzinkt om het te beschermen tegen roest. Alle onderdelen zijn volgens Vissers dan ook binnen en buiten te gebruiken. 

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.