De bouw vreest extra vertraging door het Brabantse besluit om voorlopig geen vergunningen meer te verlenen aan projecten met stikstofeffecten op Natura 2000-gebieden.
Volledig scherm
PREMIUM
De bouw vreest extra vertraging door het Brabantse besluit om voorlopig geen vergunningen meer te verlenen aan projecten met stikstofeffecten op Natura 2000-gebieden. © ANP

Brabant gaat stapsgewijs van het stikstofslot af, toch staat de woningbouw nu niet volledig on hold

VIJF VRAGENEINDHOVEN/DEN BOSCH- Noord-Brabant vergunt voorlopig geen projecten meer die leiden tot extra stikstofneerslag op beschermde natuur. Hoe lang blijft die situatie zo? En hoe zit dat dan met de ambities om veel woningen te gaan bouwen? Vijf vragen, vijf antwoorden.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  2

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.