Stockfoto mensenhandel. A girl with sadness sits hugging, stopping violence against women, International Women's Day
Volledig scherm
Stockfoto mensenhandel. A girl with sadness sits hugging, stopping violence against women, International Women's Day © Getty Images/iStockphoto

Brabantse strijd tegen tienerprostitutie: thema-avond in Van Abbe in Eindhoven

EINDHOVEN - Om gedwongen prostitutie onder minderjarige meiden en jongens aan te pakken, wordt binnenkort een beroep gedaan op de klanten die voor de seks betalen. Die nieuwe campagne staat centraal tijdens een thema-avond maandag in het Van Abbe Museum in Eindhoven.

Mensenhandel en tienerprostitutie in het bijzonder staan regelmatig volop in de aandacht. Helaas ook in Oost-Brabant. Wat gebeurt er in de regio, hoe herken je de signalen bij jongeren in jouw buurt? En bij wie kun je terecht? WATCH Nederland (Terre des Hommes/CKM-Fier) organiseert op 10 december 19.30 uur in het Auditorium van het Van Abbe Museum te Eindhoven een eenmalige thema-avond rond de aanpak van deze problematiek in Oost-Brabant.

Bijwonen

Specialisten vertellen uit de dagelijkse praktijk. Aan het woord komen de Politie, het OM, de GGD, Veilig Thuis, Humanitas, het Leger des Heils, Lumens, Neos, MO Den Bosch en WATCH Nederland. Ook Lex Roolvink, burgemeester van Grave en Voorzitter Regionale Tafel Mensenhandel, vertelt over de strijd tegen tienerprostitutie.

Geïnteresseerden kunnen de avond bijwonen. Reserveren van zitplaatsen (maximaal 2 personen) kan via deze link.

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage: