Sportschool Sportvision in de Achtse Barrier heeft de ‘gym’ naar buiten verplaatst.
Volledig scherm
Sportschool Sportvision in de Achtse Barrier heeft de ‘gym’ naar buiten verplaatst.

Buiten sporten in beachsfeer bij Sportvision

EINDHOVEN - Sportcentrum Sportvision heeft de ‘gym’ naar buiten gehaald. Crossfit, groepslessen en combatsports zijn deze week weer mogelijk. 850 vierkante meter sport-school in de buitenlucht.

Zand ligt er niet, want daar kunnen de apparaten niet tegen. Maar met opblaasbare krokodillen, zwembanden, parasols, spandoeken en een zomers muziekje probeert eigenaar Jochem Branderhorst een gezellig sfeertje te creëren bij zijn sportcentrum Sportvision in de Eindhovense wijk Achtse Barrier.

Met een brede lach vangt Branderhorst buiten zijn leden op. ,,Ik ben heel blij dat ik weer open ben. Ik ben best wel boos geweest dat we zo lang dicht moesten, maar nu focus ik me weer op het positieve, kijken wat we wel kunnen.” Sinds maandag heeft hij het terrein voor zijn centrum ingericht als gym, rekening houdend met afstand en hygiënemaatregelen. De emmertjes staan klaar, niet voor de zandkastelen, maar om apparaten schoon te houden.

Toernooi

,,King of the Beach is een vechtsporttoernooi met muziek in de buitenlucht dat wij ieder jaar houden, maar dat dit jaar niet doorgaat in verband met corona”, vertelt Branderhorst. ,,Het materiaal had ik al en het gezellige sfeertje wil ik nu hier neerzetten.”

Met hulp van alle kanten heeft Branderhorst de buitengym ingericht. ,,Ik ben geen emotioneel mens, maar dit is heel bijzonder. Ik krijg veel hulp van leden en word enorm gesteund, ook door bedrijven die hekken sponsoren en een binnenplaats aanbieden waar de bokszaktrainingen zijn. Het gevoel van saamhorigheid is geweldig.”

Aanpassingen

Niet alleen Branderhorst is blij dat hij weer in control is, dat geldt ook voor de leden. Lieke van Gerwen vindt het superfijn dat ze aan de slag kan. Zij doet mee aan wedstrijden powerliften en heeft haar trainingen gemist. ,,Buitensporten vergt wat aanpassingen en creativiteit, maar gaat goed. Mijn sociale kring wordt weer een stuk groter, je wereldje is toch wel klein als alles dicht is.”

Met omwonenden zijn goede afspraken gemaakt. ,,Er wordt rekening gehouden met het geluidsniveau en dat de groepslessen niet te vroeg beginnen op de vrije dagen”, zegt Branderhorst. ,,De buurtbewoners snappen de situatie, samen komen we er wel uit.”

Gratis meesporten

Branderhorst geeft zijn buurtgenoten de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de sportmogelijkheden. Iedereen in de buurt heeft een brief ontvangen en kan zich aanmelden om te sporten.