Volledig scherm
Interieur van de nieuwe Burger King aan de Hermanus Boexstraat in Eindhoven. © FotoMeulenhof

Burger King opent in fastfoodhoofdstad Eindhoven

EINDHOVEN - Eren Özer (16) uit Eindhoven is een van de eerste klanten die dinsdag binnenstapt bij de nieuwe Burger King aan de Hermanus Boexstraat in Eindhoven. Het zoveelste fastfoodrestaurant want de liefhebber van een snelle hap komt in de binnenstad van Eindhoven niets tekort. 

Twee restaurants van McDonald’s, een Five Guys, Taco Bell en de KFC waren al present. Burger King maakt het aanbod zowat compleet. Er is al wel een Burger King op het Eindhovense station maar daarvoor moeten bezoekers eerst met een ov-chipkaart door de poortjes van de reizigerstunnel. ,,Erg irritant”, aldus Özer. ,,Dat we nu ook in de stad terechtkunnen is lekker makkelijk.”

Intertoys

Het nieuwe restaurant trekt niet alleen bezoekers vanwege de bekende hamburgers. Kaing Njouw (33) uit Eindhoven, en collega van Özer,  is nieuwsgierig naar wat er met het oude pand van de Intertoys gebeurd is. ,,Het was eerst een speelgoedwinkel en nu is het een restaurant. Ik was wel even benieuwd naar hoe het er nu uitziet", vertelt hij.

De onofficiële rivaliteit tussen de Burger King en de McDonald's sluimert zachtjes door het filiaal heen. Volgens Tjeerd Posthuma (48) uit Leende komt het er vooral op neer dat het een kwestie van smaak is. ,,Bij de Burger King vind ik de hamburgers net iets lekkerder. De menu's en de milkshakes zijn misschien bij de McDonald's wat lekkerder”, vertelt hij. René van Gennep (37) uit Eindhoven heeft wel een sterke voorkeur voor de burgers van de Burger King. ,,De broodjes zijn iets lekkerder, iets vadsiger", zegt hij met een lach.

68e restaurant

De Burger King tegenover de Primark, die plaats biedt aan 146 bezoekers, is het 68e restaurant van de Amerikaanse keten. In het pand was tot voor kort de speelgoedwinkel van Intertoys gevestigd. 

Volledig scherm
Interieur van de Burger King aan de Hermanus Boexstraat in Eindhoven. © FotoMeulenhof