Volledig scherm
Station Strijp-S in Eindhoven. © Rob Engelaar

Bussen tussen Eindhoven en Boxtel door werk aan spoor

EINDHOVEN - Van donderdag 17 tot en met zondag 20 oktober rijden er geen treinen tussen Eindhoven en Boxtel. In het weekend geldt dat ook voor Eindhoven-Den Bosch en Eindhoven-Tilburg. Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen. 

In die vier dagen tijdens de herfstvakantie worden negen wissels verwijderd bij Boxtel, regulier onderhoud uitgevoerd en de perrons van station Strijp-S verhoogd zodat een gelijkvloerse instap mogelijk wordt. ProRail verwijdert zoveel mogelijk wissels als die niet meer gebruikt worden. Dat scheelt in wisselstoringen en onderhoudskosten. Onder meer de wissel naar het Duits lijntje, de voormalige spoorlijn tussen Boxtel en de Duitse plaats Wesel, wordt verwijderd.

ProRail adviseert reizigers om hun reis tijdig te plannen via de app van NS. 

  1. Zoon van overleden scooterrijdster doet emotionele oproep aan doorrijder om zich te melden: ‘Ze hebben m'n moeder afgepakt’

    Zoon van overleden scooter­rijd­ster doet emotionele oproep aan doorrijder om zich te melden: ‘Ze hebben m'n moeder afgepakt’

    EINDHOVEN - De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau Brabant camerabeelden vrijgegeven van de auto die doorreed na een aanrijding op zondag 15 september met een scooterrijdster (66) op de Elzentlaan in Eindhoven. De vrouw overleed een dag na de aanrijding. De politie roept de inzittenden van de auto, een donkerblauwe Opel Zafira, op zich te melden. Ook de zoon van het slachtoffer riep de doorrijder in het programma op zich te melden.