Bij de Letse zwerver Uldis Kluga zijn onlangs zijn beide benen geamputeerd. Uldis wordt ook wel de vrolijkste zwerver van Tongelre genoemd, vraagt nooit ergens om en is niemand tot last. Daarom wordt nu actie voor hem gevoerd door Ron Janssen (r), aanvankelijk om een scootmobiel voor hem te kopen, maar inmiddels ook om hem te helpen zijn leven op de rit te zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de Letse zwerver Uldis Kluga zijn onlangs zijn beide benen geamputeerd. Uldis wordt ook wel de vrolijkste zwerver van Tongelre genoemd, vraagt nooit ergens om en is niemand tot last. Daarom wordt nu actie voor hem gevoerd door Ron Janssen (r), aanvankelijk om een scootmobiel voor hem te kopen, maar inmiddels ook om hem te helpen zijn leven op de rit te zetten. © Kees Martens/DCI Media

Buurt in actie om Eindhovense ‘troetelzwerver’ Uldis een nieuwe start te geven

EINDHOVEN - Jarenlang zorgde de dakloze Uldis Kluga voor een vrolijke noot in Eindhoven, meer precies in ‘zijn’ stadsdeel Tongelre. Na een val, een hartstilstand en de amputatie van beide benen tot boven de knie, beseft hij dat het is afgelopen met zijn zwervend bestaan. Ondertussen is Tongelre opgestaan en zamelt geld in om hem te helpen een nieuw bestaan op te bouwen. 

 1. Bij dit huisje duw je wanden weg en slaap je zo onder sterrenhemel met kikkerkoor als muzikale begeleiding
  PREMIUM

  Bij dit huisje duw je wanden weg en slaap je zo onder sterrenhe­mel met kikkerkoor als muzikale begelei­ding

  EINDHOVEN/SCHAIJK - In de Kroatische bergen vind je ze binnenkort, uit Afrika komen er bestellingen, en in het Catskillsgebergte in de VS wordt er een neergezet: maar vooralsnog staan ze alleen hier om de hoek, in Schaijk. Één daarvan is het hoofdkwartier van ANNA, een charmant houten huisje dat in sneltreinvaart de wereld verovert, vernoemd naar de moeder van Caspar Schols.
 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening