Cafetaria's Helmond en Eindhoven spelen in op einde van het plastic frietbakje

VideoEINDHOVEN/HELMOND - Plastic frietbakjes gaan vroeg of laat verdwijnen. Cafetaria’s in Eindhoven en Helmond spelen er mondjesmaat op in.  

Hij denkt dat zijn klanten niet veel moeite zullen hebben met een papieren bakje voor hun friet. Het is meer dat Charles Bressers van cafetaria La Venezia in Helmond er zelf een probleem mee heeft. De reden: ,,Ze zijn vier keer zo duur als plastic bakjes.”

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.