Een medewerker in de assenfabriek van DAF in België. DAF produceerde daar vorig jaar de 3 miljoenste as sinds de oprichting van de fabriek vijftig jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een medewerker in de assenfabriek van DAF in België. DAF produceerde daar vorig jaar de 3 miljoenste as sinds de oprichting van de fabriek vijftig jaar geleden. © DAF Trucks

Chiptekor­ten en corona sta-in-de-weg voor verhoging productie DAF

EINDHOVEN - Orders heeft DAF Trucks genoeg voor een recordjaar. Maar chiptekorten en corona staan een productieverhoging nog steeds in de weg.

 1. Marathon Eindhoven mikt met titelsponsor ASML op groei: ‘Liever 5000 extra deelnemers dan een wereldrecord’
  PREMIUM

  Marathon Eindhoven mikt met titelspon­sor ASML op groei: ‘Liever 5000 extra deelnemers dan een wereldre­cord’

  EINDHOVEN - De marathon van Eindhoven mikt de komende jaren vooral op een flinke groei van het aantal deelnemers. Iedereen moet kunnen meedoen is het motto dat in nieuwe contracten met ASML en de gemeente is afgesproken. ,,We hoeven niet de snelste Keniaan te hebben”, zegt wethouder Stijn Steenbakkers (Sport). ,,We hebben liever vijfduizend extra deelnemers dan een wereldrecord", aldus marathondirecteur Remco Barbier.
 2. Alle Eindhovense terreurverdachten mogen naar huis

  Alle Eindhoven­se terreurver­dach­ten mogen naar huis

  Zeven Eindhovenaren die vorig jaar september zijn opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag mogen naar huis. Onderzoekers oordeelden onder meer op basis van gesprekken met de verdachten dat geen sprake is van het ‘ideologisch legitimeren van geweld’. Het Openbaar Ministerie (OM) meldde niet te twijfelen aan dit oordeel en vindt het niet nodig de mannen langer in de cel te houden. De rechters in de beveiligde rechtbank van Schiphol waren het daar donderdagmiddag mee eens.