Volledig scherm
PREMIUM
Politie-onderzoek naar een van de vijf liquidaties in Eindhoven. © Bert Jansen

Cijfers van burgemeester Jorritsma kloppen niet: geen elf maar vijf Eindhovense liquidaties

AnalyseEINDHOVEN - Zijn er in Eindhoven de afgelopen drie jaar inderdaad elf criminelen geliquideerd, zoals burgemeester Jorritsma deze week zei? Die cijfers kloppen niet. Hoe zit het precies? 

In zijn drie jaar als burgemeester van Eindhoven heeft John Jorritsma al elf keer te maken gehad met liquidaties, met afrekeningen in het criminele circuit, zei hij deze week voor de radiomicrofoon van NPO Radio 1. En hij voegde eraan toe: ,,Laatst nog met een kalasjnikov bij een kinderdagverblijf.” Jorritsma reageerde daarmee op de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Volgens hem ‘gaat het helemaal mis in Nederland’ met de aanpak van de criminaliteit. 

  1. Stadsprins Ludovieckus van Lampegat: ‘Dit is fantastisch’
    PREMIUM

    Stadsprins Ludoviec­kus van Lampegat: ‘Dit is fantas­tisch’

    ‘Stadsprins worden in mijn Lampegat is altijd mijn grootste carnavalswens geweest”, vertelt Lowie Teller (55), zoals hij in het gewone leven heet, na het traditionele Carnavalsontbijt daags na het Federatiebal. ,,Ik had het niet meer verwacht tot ik afgelopen september werd gevraagd of ik de nieuwe stadsprins in Lampegat wilde zijn. Ik was overdonderd maar na een vreugdedansje heb ik volmondig ja gezegd.”