De Nederlandse verlichtingsfabrikant Signify gaat zijn aanbod van UV-lampen, die effectief zijn tegen het coronavirus, uitbreiden. Voor de zakelijke markten komen er twaalf verschillende varianten met het zogeheten UV-C light beschikbaar. Ook wordt de productie dit jaar verachtvoudigd. Met deze stappen hoopt het concern aan de grote vraag voor desinfecterende technologie te voldoen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nederlandse verlichtingsfabrikant Signify gaat zijn aanbod van UV-lampen, die effectief zijn tegen het coronavirus, uitbreiden. Voor de zakelijke markten komen er twaalf verschillende varianten met het zogeheten UV-C light beschikbaar. Ook wordt de productie dit jaar verachtvoudigd. Met deze stappen hoopt het concern aan de grote vraag voor desinfecterende technologie te voldoen. © ANP

'Covidlamp' is niet aan te slepen; Signify schroeft productie op

EINDHOVEN - Zet de lamp op de salontafel. Verlaat de woonkamer, het licht gaat aan en drie kwartier later is de kamer 'coronavrij'. Het is een 'superontsmetter' die het voormalige Philips Lighting - nu Signify - al tientallen jaren maakt. Maar sinds het uitbreken van de Covid-19-pandemie krijgt het Eindhovense lichtbedrijf de lampen niet aangesleept, ondanks een grote productieverhoging.