Creatie met Eindhovens stratenplan in de Ridderzaal

VIDEOEINDHOVEN - Het Eindhovense Kamerlid Jessica van Eijs (D66) zit vandaag in een Eindhovense creatie in de Ridderzaal, om te luisteren naar de troonrede.

Het ontwerp van haar kledij is van modemerk MLY van Emily Hermans. Op weg naar Prinsjesdag kwam Van Eijs de blauwe pantalon met een jasje en bijpassende haarband passen in de winkel van Hermans in Eindhoven. Leuk detail: het dessin van het jasje is het stratenplan van Eindhoven. 

Van Eijs koos voor duurzame kleding die ze nog vaker kan dragen. Van Eijs: ,,Ik was meteen weg van deze pantalon. Daar heb ik een jasje bij gezocht en zo heb ik een mooie combinatie. Daar­na de stof, kleur en print gekozen en nu heb ik iets dat perfect is voor mij, wat ik kan blijven dragen.” En geen hoed? ,,Dit jaar niet, ik laat het om de outfit draaien. Vorig jaar had ik een hoed, maar die draag ik nooit meer. Het haarstukje is bovendien gemaakt van reststof van het jasje.” Het haar van Van Eijs wordt vanochtend in Den Haag verzorgd door mbo-studenten. ,,Dit jaar besteed ik speciale aandacht aan mijn haar, omdat ik geen hoed draag.”

Tweede Kamerlid Jessica van Eijs wordt voor Prinsjesdag gekleed door de Eindhovense ontwerpster Emily Hermans.
Volledig scherm
Tweede Kamerlid Jessica van Eijs wordt voor Prinsjesdag gekleed door de Eindhovense ontwerpster Emily Hermans. © Bert Jansen/fotomeulenhof